Erdélyi gerendaházak

Erdélyi gerendaházak


Cégünk 1994 óta foglalkozik gerendaházak gyártásával és helyszíni telepítésével. Megrendelőink számára gyergyószentmiklósi székhelyünkön készítjük el az elképzeléseikre szabott „álom gerendaházuk” alapanyagát, melyet a helyszínre szállítunk és szakembereinkkel a teljes helyszíni installálást elvégezzük. Az általunk készített erdélyi gerendaházak 100%-ban minőségi alapanyagból, nagy gondossággal és precizitással készülnek.

 

 

Mi a különbség az erdélyi gerendaház és rönkház között?

Akárcsak a rönkház, a gerendaház is fenyőből készül. A különbség, hogy a gerendaházak teljesen megmunkált szögletes elemekből állnak, a rönkházak viszont a fa teljes keresztmetszetét felhasználják. A gerendaházak tulajdonképpen a faépítészet fejlődésének következő lépcsőit jelentik a rönkházak után. Jellegzetes alakját a sarokkötések adják fecskefarkas vagy keresztlapolásos kivitelben. Gerendaházunk készülhet natúr, de akár több rétegű ragasztott fából is. A belső burkolat tipikusan fa lambéria vagy gipszkarton borítás.

 

Téliesített, teljes komforttal felszerelt gerendaházak

Sokak aggodalma, hogy mennyire alkalmas egy gerendaház a mindennapi életvitelre. A válasz egyszerű: teljes mértékben. Erdélyi gerendaházaink teljes egészében szigeteltek és ellenállnak a téli hidegnek, sem a víz, sem a fűtés és az áram bekötése nem jelent problémát. Gerendaházaink akár napelemmel, akár távfűtéssel vagy kandallóval felszerelhetőek. Önnek nincs más teendője, csak kiválasztani katalógusunkból a legszimpatikusabbat, vagy bemutatni számunkra egyéni elképzeléseit: alkalmazkodunk egyedi tervrajzaihoz is!

 

Egészséges környezet, egészséges mindennapok

A fa a legegészségesebb, ráadásul környezetbarát építőanyag. Azon túl, hogy kellemes, meleg otthon érzetét kelti, a folyamatosan lélegző anyag mindig optimális páratartalmat biztosít. Télen a belső tér könnyen fűthető, nyáron könnyen hűthető – nem kell sem száraz, sem penészes levegővel és falakkal számolnia. A gerendaház emellett bizonyítottan csökkenti a légúti megbetegedések, az asztma és az allergia tüneteit.

A fa alapanyag mellett a gerendaházak szigetelései sem tartalmaznak egészségre ártalmas anyagot. Illatsemleges, elektrosztatikus- és elektromosan semleges, mérgező gázkibocsátása, illetve használata során nincs belélegezhető por.

 

Mennyibe kerül egy gerendaház karbantartása?

Erdélyi gerendaházainkat elegendő 6-8 évente karbantartani, ami a külső falak karbantartó átfestéssel máris védelmet nyújt az UV sugárzással és a csapadékkal szemben, emellett a kórokozókat is távol tartja.

 

Mi minden szól a gerendaház mellett?

  • egészséges lakókörnyezet
  • teljesen környezetbarát megoldás
  • kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonság
  • minimális karbantartási igény
  • eredeti, minőségi erdélyi fa alapanyag- és szakértelem
  • magas stabilitás (ellenáll a földrengésnek is)
  • a téglaházzal szemben nem kell akár egy évet is várnia a ház elkészültével: akár fél éven belül beköltözhet álmai otthonába!