Erdélyi gerendaházak

Salamandra családi és hétvégi gerendaházak


Cégünk 1994 óta foglalkozik gerendaházak gyártásával és helyszíni telepítésével. Megrendelőink számára gyergyószentmiklósi székhelyünkön készítjük el az elképzeléseikre szabott „álom gerendaházuk” alapanyagát, melyet a helyszínre szállítunk és szakembereinkkel a teljes helyszíni installálást elvégezzük. Az általunk készített erdélyi gerendaházak 100%-ban minőségi alapanyagból, nagy gondossággal és precizitással készülnek.

 

Cégünk hétvégi és lakóházakat gyárt, az esetek többségében a kliens által bemutatott tervrajz alapján. Számítógép vezérelt célgéppel (Hundegger) dolgozunk, Cadwork rajzprogrammal.

 

A finn gerezdelt "blockhouse" technológia előnyei

 

Finn cégektől átvett gerezdelt „blockhouse „technológiát alkalmazunk, 90 mm-es vastagságú tömör gerenda falakkal, 100 mm-es hőszigeteléssel, valamint 20 mm-es belső lambéria burkolattal, 20 vagy 40 mm-es padló lambériával a földszinten, 40 mm-el a tetőtéren.

A belső ajtók tömör fenyőfából készülnek, a külső ajtók és ablakok termopánok, rétegelt fenyőfából készülnek, ezeknek minősége és ára változó.

A tető burkolása 20 mm-es lambéria és kanadai zsindellyel vagy a kliens által választott anyaggal készül (cserép, bramak, lindab, stb.).

A tervrajz alapján készítünk pontos árajánlatot. Átlagban, az árak 350-450 Eur/nm. változnak az épület komplexitása szerint.

A ház alapját vagy a kliens készíti el az általunk megadott pontos méretek szerint, de igény esetén cégünk is vállalja az alapozást. Emellett a kliens teendői közé tartozik a víz-, a villany-, a gázszerelés és a csempézés kivitelezése.

50%-os előleggel dolgozunk, 50% a rakodásnál, az összeszerelés ára a ház átadásakor  fizetődik. Az összeszerelést a helyszínen 4 szakember végzi el és 3–4 hetet vesz igénybe, ezzel párhuzamosan történik a villanyszerelés, amit jó ha egy helyi szakember végez. Az összeszerelés ára kb. a ház árának a 22%-át teszi ki, a csapat szállását a kliens oldja meg.